Lívance z ovesné mouky

Oves obsahuje víc živin, než jiné obilí a neobsahuje lepek.

Ingredience
  • Suroviny:
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek ovesné mouky
  • půl l mléka
  • 1 vejce
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžičky kypřicího prášku
  • špetka soli
  • tuk na smažení
  • povidla a tvrdý tvaroh na ozdobení

Postup:

  1. V mléce rozkvedláme vejce, cukr a špetku soli, přisypeme mouky s kypřicím práškem a dobře rozšleháme.
  2. Na pánvi rozehřejeme tuk, malou naběračkou lijeme lívance a na středním ohni pečeme po obou stranách. Pokud máme nepřilnavou pánev, stačí trošku tuku jen pod první várku, pak už pečeme na sucho.
  3. Upečené lívance potřeme povidly a posypeme strouhaným tvarohem.

Související