Bramborové lívance s pikantním tvarohem

Vyzkoušejte, stojí to za to!

Suroviny:

500 g uvařených brambor

1 hrnek polohrubé mouky

1 hrnek mléka

2 lžičky sušeného droždí

2 vejce

sůl

špetka cukru

tuk na smažení

1 tučný měkký tvaroh

ostřejší kečup

bylinky podle chuti nebo česnek

Postup:

  1. Uvařené zchladlé brambory najemno nastrouháme a prosypeme moukou s droždím. Osolíme.
  2. V mléce rozmícháme špetku cukru pro lepší kynutí a vejce a zaděláme tím těsto, které necháme v teple hodinu kynout.
  3. Pak odebíráme kousky, lžicí je na pánvi s rozehřátým tukem roztáhneme na placičku a po obou stranách opečeme.
  4. Tvaroh vymícháme s kečupem, podle chuti dosolíme a doplníme bylinkami. Výborná je i kombinace s utřeným česnekem.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Z Frenštátu do pohádky. Stačí věřit na dobré konce.

Veronika Sedláčková, moderátorka ČRo Plus

Pohádka o Raškovi

Pohádka o Raškovi

Koupit

Jiří Raška vyhrál na olympijských hrách v Grenoblu 1968 zlatou olympijskou medaili. Spisovatel Ota Pavel úspěch popsal v nezapomenutelné Pohádce o Raškovi. Čte Oldřich Kaiser