Lepenice s uzeným masem
Pro vegetariány vynecháme uzené, i tak chutná lepenice báječně.
Ingredience
- 1 kg brambor
- 500 g kysaného zelí
- 2 cibule
- sůl
- kmín
- 1-2 lžíce sádla
- plátky uzeného masa, tepelně upraveného
Postup:
- Brambory oloupeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Dáme vařit do osolené vody s kmínem.
- Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme na ni pokrájené zelí, mírně podlijeme a dusíme. Pokud je zelí příliš kyselé, předem ho propláchneme, chuť můžeme také doladit špetkou cukru.
- Druhou cibuli nakrájíme a osmažíme do zlatova na sádle.
- Uvařené brambory ocedíme, nahrubo rozšťoucháme a přimícháme připravené zelí.
- Na talíř přidáme plátek ohřátého uzeného masa a na lepenici dáme osmaženou cibuli.
Související
-
Lepenice k jitrnici
Suroviny: 1 kg vařených brambor, 500 g kysaného zelí, 250 ml mléka, 5 lžic smetany, 3 cibule, sádlo, sůl a kmín.
-
Vylepšená slovenská lepenice
Postní, ale dobré… Suroviny a postup: Uvaříme oloupané brambory v osolené vodě s kmínem. Na kilo brambor si připravíme půl kila kysaného zelí a větší část z něj p...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka