Lepenice
Nezní to moc lákavě a ani to moc krásně nevypadá, ale pochutnáte si!
Suroviny:
brambory
kysané zelí
slanina
kmín
sůl
Postup:
1. Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě s kmínem.
2. Mezitím překrájíme kysané zelí – kdo má raději měkčí, krátce ho povaří.
3. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozpečeme na pánvi.
4. Uvařené brambory slijeme, přidáme k nim zelí a rozpečenou slaninu, rozšťoucháme a podáváme. Někde míchají jen brambory se zelím a křupavou slaninu dávají na povrch.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.