Lepenice
Nezní to moc lákavě a ani to moc krásně nevypadá, ale pochutnáte si!
Suroviny:
brambory
kysané zelí
slanina
kmín
sůl
Postup:
1. Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě s kmínem.
2. Mezitím překrájíme kysané zelí – kdo má raději měkčí, krátce ho povaří.
3. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozpečeme na pánvi.
4. Uvařené brambory slijeme, přidáme k nim zelí a rozpečenou slaninu, rozšťoucháme a podáváme. Někde míchají jen brambory se zelím a křupavou slaninu dávají na povrch.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.