Lepenice
Nezní to moc lákavě a ani to moc krásně nevypadá, ale pochutnáte si!
Suroviny:
brambory
kysané zelí
slanina
kmín
sůl
Postup:
1. Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě s kmínem.
2. Mezitím překrájíme kysané zelí – kdo má raději měkčí, krátce ho povaří.
3. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozpečeme na pánvi.
4. Uvařené brambory slijeme, přidáme k nim zelí a rozpečenou slaninu, rozšťoucháme a podáváme. Někde míchají jen brambory se zelím a křupavou slaninu dávají na povrch.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.