Květákové opečenky

Můžete podávat teplé i studené.

Ingredience
  • 1 květák
  • 3 vejce
  • sůl
  • pepř nebo muškátový oříšek
  • zelená petrželka
  • strouhanka
  • tuk na smažení

Postup:

  1. Květák očistíme, rozkrájíme a v osolené vodě uvaříme.
  2. Uvařený květák scedíme, rozmačkáme, přidáme vejce, sůl, pepř (nebo strouhaný muškátový oříšek), zelenou petrželku a strouhankou zahustíme. Necháme chvíli odležet.
  3. Z hmoty tvoříme placičky, ještě je obalíme ve strouhance a po obou stranách smažíme v rozehřátém tuku.
  4. Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší, obložíme zeleninou podle chuti. Kdo se nebojí kalorií, může si doplnit i tatarskou omáčku.

Související