Květákové opečenky
Můžete podávat teplé i studené.
Ingredience
- 1 květák
- 3 vejce
- sůl
- pepř nebo muškátový oříšek
- zelená petrželka
- strouhanka
- tuk na smažení
Postup:
- Květák očistíme, rozkrájíme a v osolené vodě uvaříme.
- Uvařený květák scedíme, rozmačkáme, přidáme vejce, sůl, pepř (nebo strouhaný muškátový oříšek), zelenou petrželku a strouhankou zahustíme. Necháme chvíli odležet.
- Z hmoty tvoříme placičky, ještě je obalíme ve strouhance a po obou stranách smažíme v rozehřátém tuku.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší, obložíme zeleninou podle chuti. Kdo se nebojí kalorií, může si doplnit i tatarskou omáčku.
Související
-
Květákový salát
Nechce se vám obalovat květák – ať už kvůli pracnosti nebo kvůli strouhance nasáklé tukem? Dejte si květákový salát.
-
Květák s uzeným masem
Kombinace neobvyklá, ale zajímavá, je to takový vylepšený květákový „mozeček“.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.