Kuřecí salát
Kouzlete se zbylou porcí kuřete… Suroviny a postup: Pečené nebo grilované kuřecí maso nakrájíme na malé kostičky, smícháme s nakrájeným pomerančem, nakrájeným neloupaným jablkem a nakrájeným kouskem vařeného (ne příliš doměkka) celeru. Máte-li pěkný čerstvý celer, můžete ho zkusit nastrouhat nahrubo za syrova. Na dresink si smícháme bílý jogurt s dobrým olivovým olejem (na 1 kelímek 1 lžíce) a nasekanou cibulí, podle chuti osolíme, kápneme worcesteru a citrónové šťávy. Kořenit můžeme mletým pepřem (rozdíl mezi koupeným mletým a čerstvě mletým si vyzkoušejte) nebo curry, odvážnější experimentátoři mohou zkusit i špetku muškátového oříšku.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.