Kuřecí salát

Kouzlete se zbylou porcí kuřete… Suroviny a postup: Pečené nebo grilované kuřecí maso nakrájíme na malé kostičky, smícháme s nakrájeným pomerančem, nakrájeným neloupaným jablkem a nakrájeným kouskem vařeného (ne příliš doměkka) celeru. Máte-li pěkný čerstvý celer, můžete ho zkusit nastrouhat nahrubo za syrova. Na dresink si smícháme bílý jogurt s dobrým olivovým olejem (na 1 kelímek 1 lžíce) a nasekanou cibulí, podle chuti osolíme, kápneme worcesteru a citrónové šťávy. Kořenit můžeme mletým pepřem (rozdíl mezi koupeným mletým a čerstvě mletým si vyzkoušejte) nebo curry, odvážnější experimentátoři mohou zkusit i špetku muškátového oříšku.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.