Kuře TERIJAKI

Terijaki podle Tomia Okamury… Suroviny a postup: 400 g kuřecího masa (buď dvě porce vcelku nebo rozkrájené na menší kousky) propícháme vidličkou, aby lépe vstřebalo marinádu. V misce smícháme 1,5 velké lžíce japonské sojové omáčky, 2 velké lžíce omáčky mirin a 2 velké lžíce vína saké, ponoříme maso a 10 minut necháme marinovat. Na pánev dáme lžíci oleje, maso bez marinády prudce opečeme, ztlumíme oheň a pod pokličkou dopečeme. Do zbylé marinády dáme 2 rovné lžíce cukru moučky, promícháme, zalijeme tím maso v pánvi, krátce (2-3 minuty) dopečeme a hned podáváme. Rýže.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A TOMIO OKAMURA!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.