Kuře s hříbkovou omáčkou

K jemnému masu jemné houby.

Ingredience
  • 4 porce masa z kuřecích prsou
  • miska hříbků
  • 1 velká cibule
  • 4 celé pepře, 2 nová koření, 1 kuličky jalovce, 1 bobkový list, sůl
  • 3 lžíce másla
  • 250 ml šlehačky
  • trochu hladké mouky na zahuštění

Postup:

  1. Maso nakrájíme na kousky a na rozehřátém másle krátce opečeme ze všech stran.
  2. Pak přidáme nakrájenou cibuli, zpěníme, přidáme nakrájené houby, koření, osolíme, zalijeme vodou a povaříme do měkka.
  3. Pak zahustíme asi lžicí hladké mouky rozmíchané předem ve studené vodě, provaříme, v závěru přidáme šlehačku a už jen krátce povaříme.
  4. Podáváme nejlépe s vídeňským knedlíkem.

    Mohlo by vás zajímat