Kuře s hříbkovou omáčkou
K jemnému masu jemné houby.
Ingredience
- 4 porce masa z kuřecích prsou
- miska hříbků
- 1 velká cibule
- 4 celé pepře, 2 nová koření, 1 kuličky jalovce, 1 bobkový list, sůl
- 3 lžíce másla
- 250 ml šlehačky
- trochu hladké mouky na zahuštění
Postup:
- Maso nakrájíme na kousky a na rozehřátém másle krátce opečeme ze všech stran.
- Pak přidáme nakrájenou cibuli, zpěníme, přidáme nakrájené houby, koření, osolíme, zalijeme vodou a povaříme do měkka.
- Pak zahustíme asi lžicí hladké mouky rozmíchané předem ve studené vodě, provaříme, v závěru přidáme šlehačku a už jen krátce povaříme.
- Podáváme nejlépe s vídeňským knedlíkem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.