Kuře po mlynářsku

Lepší jsou stehna, která jsou šťavnatější.

Ingredience
  • 4 kuřecí stehna
  • asi 3 lžíce hladké mouky
  • 1 necelá lžíce mleté sladké papriky
  • olej
  • sůl
  • brambory

Postup:

  1. Smícháme mouku s paprikou, kdo rád pikantnější jídlo, může přidat trošku pálivé papriky.
  2. Stehna opláchneme, osušíme, osolíme a obalíme ve směsi mouky a papriky.
  3. Krátce opečeme na oleji, podlijeme horkou vodou a dáme do trouby upéci doměkka.
  4. Mezitím uvaříme brambory, oloupeme je, nakrájíme na osminky a opečeme na rozehřátém oleji.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.