Kuře po mlynářsku
Lepší jsou stehna, která jsou šťavnatější.
Ingredience
- 4 kuřecí stehna
- asi 3 lžíce hladké mouky
- 1 necelá lžíce mleté sladké papriky
- olej
- sůl
- brambory
Postup:
- Smícháme mouku s paprikou, kdo rád pikantnější jídlo, může přidat trošku pálivé papriky.
- Stehna opláchneme, osušíme, osolíme a obalíme ve směsi mouky a papriky.
- Krátce opečeme na oleji, podlijeme horkou vodou a dáme do trouby upéci doměkka.
- Mezitím uvaříme brambory, oloupeme je, nakrájíme na osminky a opečeme na rozehřátém oleji.
Související
-
Kuře na kari
Kari koření je pestrá směs – klidně může obsahovat 10 až 20 komponentů. Základem je kurkuma, pepř, kardamom, zázvor, římský kmín...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.