Kuře na kari

Kari koření je pestrá směs – klidně může obsahovat 10 až 20 komponentů. Základem je kurkuma, pepř, kardamom, zázvor, římský kmín...

Ingredience
  • 800 g kuřecích prsíček
  • 1 velká cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 50 g špeku (česká stopa?)
  • olej
  • 150-200 ml zakysané smetany
  • 1 rovná lžíce hladké mouky
  • karí koření
  • sůl

Postup:

  1. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, osolíme a poprášíme karí kořením.
  2. Na lžíci oleje rozpečeme nakrájený špek, osmahneme na tom nakrájenou cibuli a plátky česneku, odhrneme stranou a na tuku opečeme připravené maso.
  3. Podlijeme horkou vodou a udusíme doměkka. V závěru šťávu zahustíme troškou hladké mouky rozmíchané v kysané smetaně. Dobře promícháme a provaříme.
  4. Podáváme s dušenou rýží.

Dobrou chuť vám přeje Český rozhlas Sever a Božena Tompichová.

Mohlo by vás zajímat