Myslivecké kuře
Bez jalovce to nebude ono, jalovcovou si ale můžete odpustit.
Suroviny:
4 kuřecí stehna
100 g špeku
hrst sušených hub
sůl
drcené jalovčinky
tymián
2 lžíce másla
Postup:
- Houby předem namočíme do studené vody – přes noc nebo od rána.
- Stehna opláchneme, osušíme, osolíme a vložíme do pekáčku s máslem. Přidáme trochu tymiánu a drcených jalovčinek, vlijeme houby i s vodou, přikryjeme a dáme do vyhřáté trouby péct.
- Asi po půlhodině pekáček vytáhneme, stehna pokryjeme tenkými plátky špeku a dopékáme už odkryté. Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Související
-
Krůta/kuře s rýžovou nádivkou
Stačí krůta o váze 4 kilogramy. Pokud použijete kuře, uberte surovin na nádivku.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.