Myslivecké kuře

Bez jalovce to nebude ono, jalovcovou si ale můžete odpustit.

Suroviny:

4 kuřecí stehna

100 g špeku

hrst sušených hub

sůl

drcené jalovčinky

tymián

2 lžíce másla

Postup:

  1. Houby předem namočíme do studené vody – přes noc nebo od rána.
  2. Stehna opláchneme, osušíme, osolíme a vložíme do pekáčku s máslem. Přidáme trochu tymiánu a drcených jalovčinek, vlijeme houby i s vodou, přikryjeme a dáme do vyhřáté trouby péct.
  3. Asi po půlhodině pekáček vytáhneme, stehna pokryjeme tenkými plátky špeku a dopékáme už odkryté. Podáváme s bramborovým knedlíkem.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.