Kuře na víně
Obvykle se tak připravuje kohout, ale i kuře tak chutná...
Suroviny:
4 porce z kuřete – buď jen stehna, nebo kombinace s prsíčky a skelet pak využijeme do polévky
2 dl červeného vína
1 cibule
2-3 lžíce másla
2-3 hřebíčky
1 malý bobkový list
1 lžíce kečupu
hladká mouka
sůl
Postup:
- Porce kuřete opláchneme, osušíme, osolíme a jemně poprášíme moukou.
- V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a opečeme připravené porce z obou stran.
- Podlijeme vínem, dodáme hřebíčky a bobkový list, dusíme asi 20 minut, pak přidáme lžíci kečupu a dodusíme do měkka.
- Měkké maso vyndáme na teplý talíř, šťávu podle potřeby zahustíme troškou hladké mouky předem rozmíchané ve studené vodě a provaříme.
- Jako přílohu podáváme dušenou rýži nebo vařené brambory.
Související
-
Krůta/kuře s rýžovou nádivkou
Stačí krůta o váze 4 kilogramy. Pokud použijete kuře, uberte surovin na nádivku.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!
Vladimír Kroc, moderátor


Zločin na Zlenicích hradě
Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...