Kuře na víně

Obvykle se tak připravuje kohout, ale i kuře tak chutná...

Suroviny:

4 porce z kuřete – buď jen stehna, nebo kombinace s prsíčky a skelet pak využijeme do polévky

2 dl červeného vína

1 cibule

2-3 lžíce másla

2-3 hřebíčky

1 malý bobkový list

1 lžíce kečupu

hladká mouka

sůl

Postup:

  1. Porce kuřete opláchneme, osušíme, osolíme a jemně poprášíme moukou.
  2. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a opečeme připravené porce z obou stran.
  3. Podlijeme vínem, dodáme hřebíčky a bobkový list, dusíme asi 20 minut, pak přidáme lžíci kečupu a dodusíme do měkka.
  4. Měkké maso vyndáme na teplý talíř, šťávu podle potřeby zahustíme troškou hladké mouky předem rozmíchané ve studené vodě a provaříme.
  5. Jako přílohu podáváme dušenou rýži nebo vařené brambory.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!

Vladimír Kroc, moderátor

Zločin na Zlenicích hradě

Zločin na Zlenicích hradě

Koupit

Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...