Kuře na víně
Obvykle se tak připravuje kohout, ale i kuře tak chutná...
Suroviny:
4 porce z kuřete – buď jen stehna, nebo kombinace s prsíčky a skelet pak využijeme do polévky
2 dl červeného vína
1 cibule
2-3 lžíce másla
2-3 hřebíčky
1 malý bobkový list
1 lžíce kečupu
hladká mouka
sůl
Postup:
- Porce kuřete opláchneme, osušíme, osolíme a jemně poprášíme moukou.
- V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a opečeme připravené porce z obou stran.
- Podlijeme vínem, dodáme hřebíčky a bobkový list, dusíme asi 20 minut, pak přidáme lžíci kečupu a dodusíme do měkka.
- Měkké maso vyndáme na teplý talíř, šťávu podle potřeby zahustíme troškou hladké mouky předem rozmíchané ve studené vodě a provaříme.
- Jako přílohu podáváme dušenou rýži nebo vařené brambory.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.