Kuře na víně

Obvykle se tak připravuje kohout, ale i kuře tak chutná...

Suroviny:

4 porce z kuřete – buď jen stehna, nebo kombinace s prsíčky a skelet pak využijeme do polévky

2 dl červeného vína

1 cibule

2-3 lžíce másla

2-3 hřebíčky

1 malý bobkový list

1 lžíce kečupu

hladká mouka

sůl

Postup:

  1. Porce kuřete opláchneme, osušíme, osolíme a jemně poprášíme moukou.
  2. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a opečeme připravené porce z obou stran.
  3. Podlijeme vínem, dodáme hřebíčky a bobkový list, dusíme asi 20 minut, pak přidáme lžíci kečupu a dodusíme do měkka.
  4. Měkké maso vyndáme na teplý talíř, šťávu podle potřeby zahustíme troškou hladké mouky předem rozmíchané ve studené vodě a provaříme.
  5. Jako přílohu podáváme dušenou rýži nebo vařené brambory.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.