Kuře na pivu
Někdo tvrdí, že je to lepší, než kohout na víně – vyzkoušejte.
Suroviny:
4 kuřecí stehna
4 lžíce másla
2 větší cibule
2 malé konzervičky rajského protlaku
200 ml světlého piva
100 ml smetany nebo šlehačky
pepř
sůl
Postup:
1. Stehna osolíme, opepříme a na rozehřátém másle opečeme.
2. Přidáme nakrájenou cibuli, trochu vody a přikryté dusíme čtvrt hodiny.
3. Přidáme protlak rozmíchaný v pivu, dusíme asi půlhodiny, a když je maso měkké, přilijeme smetanu a necháme projít varem.
4. Na talíři stehna přelijeme omáčkou, podáváme s bramborem nebo s rýží.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.