Kuře na pivu

Někdo tvrdí, že je to lepší, než kohout na víně – vyzkoušejte.

Suroviny:
4 kuřecí stehna
4 lžíce másla
2 větší cibule
2 malé konzervičky rajského protlaku
200 ml světlého piva
100 ml smetany nebo šlehačky
pepř
sůl

Postup:

1. Stehna osolíme, opepříme a na rozehřátém másle opečeme.

2. Přidáme nakrájenou cibuli, trochu vody a přikryté dusíme čtvrt hodiny.

3. Přidáme protlak rozmíchaný v pivu, dusíme asi půlhodiny, a když je maso měkké, přilijeme smetanu a necháme projít varem.

4. Na talíři stehna přelijeme omáčkou, podáváme s bramborem nebo s rýží.

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.