Kulajda zase trochu jinak
Vydatná polévka, která zasytí jako celé jídlo.
Ingredience
- miska hub nebo hrst sušených
- 1 cibule
- 5-6 středně velkých brambor
- 2 vejce
- 200 ml kysané smetany
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce oleje
- 1 kostka slepičího bujónu
- asi 3 lžičky hladké mouky
- sůl
- kmín
- kopr
Postup:
- Nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, přidáme nakrájené očištěné houby, podlijeme a udusíme. Pokud použijeme houby sušené, předem – klidně přes noc je namočíme do studené vody.
- Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme ve vodě s kmínem a bujonovou kostkou.
- V závěru polévku zahustíme hladkou moukou v troše studené vody, povaříme, přidáme rozmíchanou kysanou smetanu a necháme už jen přejít var.
- Na lžíci másla umícháme ze dvou vajec řídkou smaženici.
- Udušené houby vmícháme do polévky. Rozdělíme do talířů a na povrch dáme 1-2 lžíce řídké vaječné smaženice. Zdobíme koprem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.