Kulajda zase trochu jinak

Vydatná polévka, která zasytí jako celé jídlo.

Ingredience
  • miska hub nebo hrst sušených
  • 1 cibule
  • 5-6 středně velkých brambor
  • 2 vejce
  • 200 ml kysané smetany
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 1 kostka slepičího bujónu
  • asi 3 lžičky hladké mouky
  • sůl
  • kmín
  • kopr

Postup:

  1. Nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, přidáme nakrájené očištěné houby, podlijeme a udusíme. Pokud použijeme houby sušené, předem – klidně přes noc je namočíme do studené vody.
  2. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme ve vodě s kmínem a bujonovou kostkou.
  3. V závěru polévku zahustíme hladkou moukou v troše studené vody, povaříme, přidáme rozmíchanou kysanou smetanu a necháme už jen přejít var.
  4. Na lžíci másla umícháme ze dvou vajec řídkou smaženici.
  5. Udušené houby vmícháme do polévky. Rozdělíme do talířů a na povrch dáme 1-2 lžíce řídké vaječné smaženice. Zdobíme koprem.

Související