Krůta s medem a pomeranči

Suroviny: 2 horní krůtí stehna, polévková lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru, 2 polévkové lžíce medu, cibule, 1 polévková lžíce másla, kousek pórku (asi 20cm), malá cuketa a šťáva ze dvou pomerančů.

Postup: Na másle zpěníme nakrájenou cibuli a pórek, přidáme vykostěné maso (bez kůže) a osmahneme. Přidáme na kostičky nakrájenou cuketu, 2 lžíce medu, sůl a zázvor a vše lehce podlijeme vývarem, který jsme si udělali ze zbylých kostí a kůže. Dusíme dokud nebude maso měkké. Potom to odstavíme z plotny, chvilku necháme zchladnout a zalijeme to šťávou ze dvou pomerančů.

autor: Petr Novotný

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.