Krůta s medem a pomeranči
Suroviny: 2 horní krůtí stehna, polévková lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru, 2 polévkové lžíce medu, cibule, 1 polévková lžíce másla, kousek pórku (asi 20cm), malá cuketa a šťáva ze dvou pomerančů.
Postup: Na másle zpěníme nakrájenou cibuli a pórek, přidáme vykostěné maso (bez kůže) a osmahneme. Přidáme na kostičky nakrájenou cuketu, 2 lžíce medu, sůl a zázvor a vše lehce podlijeme vývarem, který jsme si udělali ze zbylých kostí a kůže. Dusíme dokud nebude maso měkké. Potom to odstavíme z plotny, chvilku necháme zchladnout a zalijeme to šťávou ze dvou pomerančů.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.