Krupičná kaše s ovocem a čokoládou
Vzpomínka na „pohádku mládí“.
Ingredience
- půl litru mléka
- 80 g krupičky – můžete použít jak dětskou jemnou, tak hrubou
- špetka soli
- 1 lžíce másla do kaše
- Na dokončení: cukr, máslo, čokoládová rýže nebo strouhaná čokoláda, ovoce
Postup:
- Mléko nalijeme do kastrolu, přidáme špetičku soli a přivedeme takřka k varu.
- Začneme postupně sypat krupici a stále mícháme, dokud kaše nezhoustne na požadovanou hustotu.
- Někdo krupici předem přelije mlékem a nechá v chladu nabobtnat. Další postup je stejný – přivést k varu, ale i tady platí – stále míchat, a to hned od začátku.
- Do uvařené horké kaše vmícháme lžíci másla a rozdělíme na talíře. Ještě trochu omastíme máslem, podle chuti poprášíme cukrem a zdobíme čokoládou a nakrájeným ovocem.
Související
-
Nastavovaná kaše
V případě filmových trháků a seriálů to nezní moc slibně, ale na talíři – to je jiná!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka