Křehké jablečné koláče

Báječné využití jablek...

Suroviny a postup: Nejdříve rozdusíme oloupaná a nakrájená jablka. Okořeníme je badyánem a skořicí, podle chuti přisladíme a zahustit můžeme strouhaným perníkem. Pak zaděláme těsto - 60 dkg polohrubé mouky, 1 máslo, 5 dkg cukru, kostička droždí vzejitého ve čtvrtlitru vlahého, trochu oslazeného mléka. Z těsta hned nakrájíme stejně velké kousky, zakulatíme je a dáváme na pečicí papír. Pak v každé kuličce uděláme důlek, potřeme okraje rozšlehaným vajíčkem a naplníme dušenými jablky, můžeme ještě posypat sekanými ořechy. Pak necháme 20 minut kynout a v rozehřáté troubě pečeme dozlatova. Na míse je pak ještě pocukrujeme cukrem moučkou s vanilkovým cukrem.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!