Králík na hořčici
Variace pro chovatele, aby nebyl každou neděli stejný králík!
Suroviny:
2 králičí stehna
hořčice podle chuti (plnotučná nebo dijonská)
2 dl bílého vína
olej
sůl
pepř
půl kelímku kysané smetany
Postup:
- Králičí stehna opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí, rozmíchanou v troše oleje. Mírně podlijeme.
- Pekáč dáme do vyhřáté trouby, krátce zapečeme a po asi deseti minutách přilijeme víno, přikryjeme a pečeme do měkka. Podle potřeby mírně přiléváme horkou vodu, aby se maso nepřipálilo.
- Na závěr dopečeme bez přikrytí do zlatova, pak maso vyndáme na teplý talíř a do šťávy zamícháme kysanou smetanu a necháme krátce povařit, vrátíme maso a podáváme. Jako příloha – vařené brambory nebo těstoviny.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.