Králík na hořčici

Variace pro chovatele, aby nebyl každou neděli stejný králík!

Suroviny:

2 králičí stehna

hořčice podle chuti (plnotučná nebo dijonská)

2 dl bílého vína

olej

sůl

pepř

půl kelímku kysané smetany

Postup:

  1. Králičí stehna opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí, rozmíchanou v troše oleje. Mírně podlijeme.
  2. Pekáč dáme do vyhřáté trouby, krátce zapečeme a po asi deseti minutách přilijeme víno, přikryjeme a pečeme do měkka. Podle potřeby mírně přiléváme horkou vodu, aby se maso nepřipálilo.
  3. Na závěr dopečeme bez přikrytí do zlatova, pak maso vyndáme na teplý talíř a do šťávy zamícháme kysanou smetanu a necháme krátce povařit, vrátíme maso a podáváme. Jako příloha – vařené brambory nebo těstoviny.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.