Pikantní králík

Potřebujeme víc ingrediencí, ale výsledný chuťový mix za to stojí!

Suroviny:
4 králičí stehna
500 g rajčat
5 světlých paprik (1 může být pálivá)
4-5 cibulí
4 stroužky česneku
špetka chilli pro milovníky ostřejších chutí nebo půl chilli papričky
sklenka vína
sůl
pepř
3-4 lžíce oleje

Postup:

1. Stehna opláchneme, osušíme a posolíme, opepříme.

2. Papriky nakrájíme na proužky, rajčata na osminky. Komu vadí slupky, předem rajčata mělce nařízne, spaří horkou vodou a sloupne.

3. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky.

4. Na rozehřátý olej dáme stehna, přihodíme půl chilli papričky, osmahneme z obou stran a přendáme do pekáčku. Na stejném oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, pak přidáme nakrájené papriky a rajčata a chvíli prosmahneme.

5. Osmahnutou zeleninu dáme do pekáčku na králíka, podlijeme vínem a pečeme asi 45 minut. Hlídáme, aby se tekutina zcela nevypekla a maso se nepřipeklo.

6. Nemáte-li králíka, zkuste totéž s kuřecími stehny.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.