Králík na šalvěji
Nemáte-li králíka, můžete vyzkoušet s masem jehněčím.
Suroviny:
2 králičí stehna nebo 2 porce ze hřbetu
2-3 dl červeného vína
1 menší cibule
1stroužek česneku
1 lžíce hořčice
šalvěj – může být čerstvá nebo sušená
pepř
sůl
olej nebo máslo
Postup:
- Porce masa osolíme, opepříme a na rozehřátém tuku ze všech stran opečeme.
- Opečené maso vyndáme na talíř, potřeme hořčicí.
- V tuku po opečení zpěníme nakrájenou cibuli a nakrájený česnek, na to položíme králičí porce, podlijeme polovinou vína a mírně asi půlhodinky dusíme.
- Pak dolijeme zbytek vína a dodusíme do měkka. Přidáme nasekanou čerstvou šalvěj nebo sušenou, kterou jsme předem namočili v troše vody nebo vína. Necháme přejít var, podáváme s vařenými bramborami nebo s knedlíkem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.