Králík na šalvěji
Nemáte-li králíka, můžete vyzkoušet s masem jehněčím.
Suroviny:
2 králičí stehna nebo 2 porce ze hřbetu
2-3 dl červeného vína
1 menší cibule
1stroužek česneku
1 lžíce hořčice
šalvěj – může být čerstvá nebo sušená
pepř
sůl
olej nebo máslo
Postup:
- Porce masa osolíme, opepříme a na rozehřátém tuku ze všech stran opečeme.
- Opečené maso vyndáme na talíř, potřeme hořčicí.
- V tuku po opečení zpěníme nakrájenou cibuli a nakrájený česnek, na to položíme králičí porce, podlijeme polovinou vína a mírně asi půlhodinky dusíme.
- Pak dolijeme zbytek vína a dodusíme do měkka. Přidáme nasekanou čerstvou šalvěj nebo sušenou, kterou jsme předem namočili v troše vody nebo vína. Necháme přejít var, podáváme s vařenými bramborami nebo s knedlíkem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.