Králík na šalvěji

Nemáte-li králíka, můžete vyzkoušet s masem jehněčím.

Suroviny:

2 králičí stehna nebo 2 porce ze hřbetu

2-3 dl červeného vína

1 menší cibule

1stroužek česneku

1 lžíce hořčice

šalvěj – může být čerstvá nebo sušená

pepř

sůl

olej nebo máslo

Postup:

  1. Porce masa osolíme, opepříme a na rozehřátém tuku ze všech stran opečeme.
  2. Opečené maso vyndáme na talíř, potřeme hořčicí.
  3. V tuku po opečení zpěníme nakrájenou cibuli a nakrájený česnek, na to položíme králičí porce, podlijeme polovinou vína a mírně asi půlhodinky dusíme.
  4. Pak dolijeme zbytek vína a dodusíme do měkka. Přidáme nasekanou čerstvou šalvěj nebo sušenou, kterou jsme předem namočili v troše vody nebo vína. Necháme přejít var, podáváme s vařenými bramborami nebo s knedlíkem.

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.