Koprová omáčka s hovězím
Kdo maso nejí, uvaří si do omáčky vejce natvrdo, ale pak jsou jako příloha lepší vařené brambory.
Suroviny:
půl litru vývaru z hovězího masa
3 polévkové lžíce másla
3 lžíce hladké mouky
150-200 ml smetany
asi 2 lžičky cukru
asi 2 lžičky octa
čerstvý kopr i se stonky
případně trochu soli
Postup:
- Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, přilijeme vývar, rozšleháme, vložíme jen silné stonky kopru a asi 30 minut vaříme.
- Chuť vyladíme cukrem, octem, případně špetkou soli a koprové stonky vybereme nebo omáčku přecedíme.
- Přilijeme smetanu, necháme přejít var a nakonec vmícháme nasekané snítky kopru. Už nevaříme. Podáváme s knedlíkem a plátkem hovězího masa.
Související
-
Losos na kopru s medovou omáčkou
4 filety z lososa, 3 lžíce sekaného čerstvého kopru, 6 stroužků česneku, 2 polévkové lžíce medu, studený masový vývar, 5 polévkových lžic másla, 2 lžíce hladké mou...
-
Koprový štrúdl s brynzou
Suroviny: 1 listové těsto, 250g brynzy, 250g strouhaného sýra, 500g tvarohu, 3 lžíce kopru a 1 vejce.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka