Koprová omáčka s hovězím

Kdo maso nejí, uvaří si do omáčky vejce natvrdo, ale pak jsou jako příloha lepší vařené brambory. 

Suroviny:

půl litru vývaru z hovězího masa

3 polévkové lžíce másla

3 lžíce hladké mouky

150-200 ml smetany

asi 2 lžičky cukru

asi 2 lžičky octa

čerstvý kopr i se stonky

případně trochu soli

Postup:

  1. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, přilijeme vývar, rozšleháme, vložíme jen silné stonky kopru a asi 30 minut vaříme.
  2. Chuť vyladíme cukrem, octem, případně špetkou soli a koprové stonky vybereme nebo omáčku přecedíme.
  3. Přilijeme smetanu, necháme přejít var a nakonec vmícháme nasekané snítky kopru. Už nevaříme. Podáváme s knedlíkem a plátkem hovězího masa.

Související

  • Losos na kopru s medovou omáčkou

    4 filety z lososa, 3 lžíce sekaného čerstvého kopru, 6 stroužků česneku, 2 polévkové lžíce medu, studený masový vývar, 5 polévkových lžic másla, 2 lžíce hladké mou...

  • Koprový štrúdl s brynzou

    Suroviny: 1 listové těsto, 250g brynzy, 250g strouhaného sýra, 500g tvarohu, 3 lžíce kopru a 1 vejce.