Koprová omáčka s hovězím

Kdo maso nejí, uvaří si do omáčky vejce natvrdo, ale pak jsou jako příloha lepší vařené brambory. 

Suroviny:

půl litru vývaru z hovězího masa

3 polévkové lžíce másla

3 lžíce hladké mouky

150-200 ml smetany

asi 2 lžičky cukru

asi 2 lžičky octa

čerstvý kopr i se stonky

případně trochu soli

Postup:

  1. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, přilijeme vývar, rozšleháme, vložíme jen silné stonky kopru a asi 30 minut vaříme.
  2. Chuť vyladíme cukrem, octem, případně špetkou soli a koprové stonky vybereme nebo omáčku přecedíme.
  3. Přilijeme smetanu, necháme přejít var a nakonec vmícháme nasekané snítky kopru. Už nevaříme. Podáváme s knedlíkem a plátkem hovězího masa.

    Mohlo by vás zajímat