Konopný olej pomáhá při kožních problémech. Navíc je v něm spousta vitamínů a minerálů

11. březen 2024

Kromě slunečnicového a olivového oleje užijete i olej konopný, a to nejen v kuchyni. Ten není dobrý jen na vaření, ale také jako léčebný prostředek při různých kožních problémech.

Konopný olej se hodí hlavně do studené kuchyně, protože tak si zachová nejvíce zdraví prospěšných látek.

Protože je v něm spousta vitamínu E, je důležitým antioxidantem, který chrání buňky před poškozením volnými radikály, ale to není zdaleka všechno.

Žlutozelený konopný olej, získávaný lisováním semen konopí, příjemné oříškové chuti a vůně, obsahuje omega 3 a omega 6 mastné kyseliny, vitamíny A a D, už zmíněný vitamín E, minerály jako vápník, hořčík, draslík, i železo.

Pomáhá při kožních problémech, jako například při akné, atopickém ekzému nebo lupénce. Zlepšuje stav kůže a mírní svědění. Pomáhá také při léčbě popálenin a hojení ran.

Přírodní konopný olej nemá žádné vedlejší účinky a je vhodný i pro děti. Je hypoalergenní a poskytne pokožce ideální pH. Velmi dobře se vstřebává, takže kůže není po aplikaci mastná.

Ať už užijete konopný olej vnitřně či zevně, posílíte svou imunitu, podpoříte činnost srdce, ulevíte bolavým svalům a kloubům a přispějete k jejich regeneraci.

K dostání jsou i konopné masážní emulze, masti, pleťové masky i šampóny.

autor: Eva Bucharová | zdroje: Zelenazeme.cz , drmax.cz
Spustit audio

Související