Kmín je v české kuchyni nepostradatelný. Je skvělý na trávení

21. březen 2024

Kmín dáváme rádi do brambor, používáme ho i na pečeni, do zelí a někteří třeba i na volská oka – bez kmínu se v české kuchyni zkrátka neobejdeme.

Češi kmín většinou milují. Kysané zelí nebo pečenou kachnu si bez kmínu nejde přece snad ani představit, co říkáte?

Klasický kořenný kmín je výborný na trávení i při nadýmání. Napomáhá prý také pro tvorbu mateřského mléka.

Římský kmín – to jsou semínka rostliny nazvané šabrej kmínovitý. Říká se mu taky křížový. Má trošku anýzovou chuť a výborně se hodí při přípravě indických jídel.

Do třetice všeho dobrého kmínového tu máme plody černuchy seté – takzvaný černý kmín. Je pikantní a v asijské kuchyni ho používají stejně jako my ten klasický.

Spustit audio

Související