Klobásové koláčky
Suroviny: 35 dkg hladné mouky, 25 dkg másla, 2 dcl zakysané smetany, sůl, klobása (nakrájená na kolečka), 2 až 3 vejce, 10 dkg strouhaného sýra.
Postup: Z mouky, másla, zakysané smetany a soli vypracujeme těsto a necháme přes noc odpočinout v chladu. Druhý den těsto rozválíme (tloušťka si 3-4 mm), vykrájíme z něj kolečka a malé hvězdičky (stejný počet). Kolečka dáme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a do každého vmáčkneme kolečko klobásy. Znovu potřeme vejcem a do středu klobásy přimáčkneme hvězdičku. Opět potřeme vejcem a posypeme strouhaným sýrem. Dáme péct do vyhřáté trouby.
DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.