Kefírové řezy s kokosem
Těsto je dík kefíru pěkně kypré.
Ingredience
- 500 ml kefíru
- 250 g hladké mouky
- 100 g polohrubé mouky
- 110-120 g cukru
- 190 ml oleje
- 1 vejce
- 2-3 lžíce kakaa
- špetka soli
- 1 kypřicí prášek a půl lžičky jedlé sody
- čokoládová poleva a strouhaný kokos
Postup:
- V míse smícháme sypké suroviny – mouky, cukr, prášek se sodou, špetku soli a kakao.
- Přidáme kefír s rozmíchaným vejcem a olej a dobře promícháme.
- Těsto vlijeme do pekáčku vyloženého pečicím papírem a ve středně vyhřáté troubě (170-180 stupňů) upečeme. Trvá to asi 20 minut, uděláme test špejlí, jestli už je těsto propečené.
- Korpus necháme zchladnout, pak přelijeme čokoládovou polevou (připravíme podle návodu) a posypeme strouhaným kokosem. Krájíme po zatuhnutí, ideálně pilkovým nožem, aby se poleva příliš nelámala.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.