Kefírové řezy s kokosem

Těsto je dík kefíru pěkně kypré.     

Ingredience
  • 500 ml kefíru
  • 250 g hladké mouky
  • 100 g polohrubé mouky
  • 110-120 g cukru
  • 190 ml oleje
  • 1 vejce
  • 2-3 lžíce kakaa
  • špetka soli
  • 1 kypřicí prášek a půl lžičky jedlé sody
  • čokoládová poleva a strouhaný kokos

Postup:

  1. V míse smícháme sypké suroviny – mouky, cukr, prášek se sodou, špetku soli a kakao.
  2. Přidáme kefír s rozmíchaným vejcem a olej a dobře promícháme.
  3. Těsto vlijeme do pekáčku vyloženého pečicím papírem a ve středně vyhřáté troubě (170-180 stupňů) upečeme. Trvá to asi 20 minut, uděláme test špejlí, jestli už je těsto propečené.
  4. Korpus necháme zchladnout, pak přelijeme čokoládovou polevou (připravíme podle návodu) a posypeme strouhaným kokosem. Krájíme po zatuhnutí, ideálně pilkovým nožem, aby se poleva příliš nelámala.

Související