Karobem bez problémů nahradíte kakao. Navíc je mnohem zdravější

Karob

Zdravější alternativou kakaa je karob, a to nejen díky barvě, ale i kvůli chuti. I když typicky čokoládovou vůni úplně nenahradí, přesto se dobře hodí do zmrzliny, na pečení, vaření apod. V pečivu ho od kakaa ani nerozeznáte. 

V porovnání s kakaem má větší obsah vápníku, přitom méně tuku a kalorií.

Karob, jinak též „svatojánský chléb“, je ceněný hlavně pro obsah vitamínů skupiny B, minerálních látek a stopových prvků jako je železo nebo mangan.

Karob, prášek z lusků rohovníku obecného

Je vhodný i pro lidi alergické na čokoládu. Díky celkem slušnému obsahu vlákniny snižuje špatný cholesterol v krvi, tím bojuje proti mnoha dalším civilizačním onemocněním. Obsahuje výhradně přírodní cukr.

Karob můžete použít k přípravě chutného nápoje. Jak na to? Do teplého mléka zamíchejte čajovou lžičku karobu – a je to!

Spustit audio

Související