Karé
Tomio Okamura představuje jedno z nejoblíbenějších japonských jídel… Suroviny a postup: 200 g masa (vepřové, svíčková nebo kuřecí nebo krevety) nakrájíme na kostičky, stejně jako 1 cibuli, 1 brambor a 1 mrkev. V hrnci na 2 lžících oleje opečeme maso a cibuli, aby změnily barvu, přidáme mrkev a brambory, krátce opečeme, zalijeme 700 ml vody, přivedeme k varu, vaříme asi 15 minut, sbíráme pěnu z povrchu. Pak hrnec odstavíme, vložíme do něj půl balení Karé, rozmícháme a ještě 3 minuty vaříme. Podáváme k bílé neslané rýži, na talíř dáme i lžičku nakládané zeleniny fukujinzuke (bílá ředkev) nebo naložené cibulky rakkjó.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A TOMIO OKAMURA!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.