Kapesníček v saku? Neváhejte…

21. červenec 2022

Jestliže odejdete z domova s kapesníčkem v náprsní kapse saka, nemusíte se vracet a převlékat. Naopak směle vykročte do víru velkoměsta, protože budete švihákem lázeňským.

Kapesníček v saku je výrazem dobrého vkusu, vysokého sebevědomí a osobitosti. Člověk jen musí být připraven unést zvýšenou pozornost okolí.

Kapesníček může být jednobarevný nebo s různými vzory, ale pozor – všechno musí dokonale ladit!

Správní gentlemani dbají na barevný soulad nejen se sakem, košilí, opaskem a botami, ale rovněž s řemínkem od hodinek nebo barvou číselníku. Není to jednoduché, ale když se všechno podaří, člověk ve společnosti září jako hvězda.

Kapesníček nemusíme mít jen ke slavnostnímu obleku. Je možné se jím prezentovat i ve volnějších stylech, třeba ke tvídovému saku nebo blejzru.

Když jsme ještě s kolegyní Alenou Škraňkovou vysílali pořad Minietiketa, oslovil mě posluchač z jižních Čech. Psal mi, že ho napomenula jedna paní, že nemůže nosit kapesníček v saku bez kravaty. Omyl přátelé, je to možné!

Osobně bych ale byl trochu přísnější k těm, kteří si vytáhnou ze saka kapesníček a místo košile mají tričko. Návrháři to čas od času takhle kombinují hlavně v módě pro mladé, která unese mnohem víc než ta konvenční. Budiž, ale já to zkoušet nebudu.

A že kapesníček v saku vypadá trochu starosvětsky? Možná, ale je to špatně? Rozhodně ne. Člověk se naopak stává automaticky důvěryhodným. Mějte se hezky.

autor: Milan Knotek
Spustit audio