Jehněčí na kokosu
Suroviny: 1kg jehněčí kýty, 3 lžíce kokosu, 2 lžíce mleté skořice, 6 lžic sójové omáčky, 2 lžíce krystalového cukru, půl lžičky badyánu, 6 stroužků česneku, 100g másla a sůl.
Postup: Jehněčí odblaníme, očistíme a vykostíme, dáme na zapékací mísu a hodně osolíme. Na pánvi rozehřejeme máslo a mletý kokos dozlatova osmahneme. Potom přidáme 2 lžíce skořice, 2 lžíce krystalového cukru, trochu badyánu, prolisovaný česnek a sójovou omáčku. Zamícháme a odstavíme. Touto směsí potřeme jehněčí kýtu, podlijeme vodou, přidáme kousíček másla a dáme péct. Pečeme asi hodinu až hodinu a půl. Upečenou kýtu nakrájíme na plátky a ty podáváme s dušenou rýží a polité vypečeným sosem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/1cbf078c2113e4a20ba2b4185c2821e2.jpg?itok=FkhfJLo4)
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.