Jehněčí na kokosu
Suroviny: 1kg jehněčí kýty, 3 lžíce kokosu, 2 lžíce mleté skořice, 6 lžic sójové omáčky, 2 lžíce krystalového cukru, půl lžičky badyánu, 6 stroužků česneku, 100g másla a sůl.
Postup: Jehněčí odblaníme, očistíme a vykostíme, dáme na zapékací mísu a hodně osolíme. Na pánvi rozehřejeme máslo a mletý kokos dozlatova osmahneme. Potom přidáme 2 lžíce skořice, 2 lžíce krystalového cukru, trochu badyánu, prolisovaný česnek a sójovou omáčku. Zamícháme a odstavíme. Touto směsí potřeme jehněčí kýtu, podlijeme vodou, přidáme kousíček másla a dáme péct. Pečeme asi hodinu až hodinu a půl. Upečenou kýtu nakrájíme na plátky a ty podáváme s dušenou rýží a polité vypečeným sosem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.