Jáhlová kaše s rýží
Na jáhly trochu zapomínáme a je to škoda – obsahují spoustu minerálů, vlákninu a taky vitamíny skupiny B. A jsou bezlepkové!
Ingredience
- Suroviny:
- 1 šálek jahel
- 1 šálek kulatozrnné rýže, která se dobře rozváří
- 4-5 šálků mléka (3,5 násobek objemu jahel a rýže)
- trochu soli
- syrové máslo, čokoládové zdobení, ovoce na ozdobu
Postup:
- Jáhly propláchneme horkou vodou, rýži propláchneme studenou vodou a dáme oboje do kastrolu.
- Zalijeme mlékem, přidáme špetku soli, uvedeme do varu a za stálého mírného míchání uvaříme/rozvaříme.
- Na talíři omastíme máslem, ozdobíme čokoládou a ovocem podle chuti.
Související
-
Nastavovaná kaše
V případě filmových trháků a seriálů to nezní moc slibně, ale na talíři – to je jiná!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka