Jáhlová kaše s rýží

Na jáhly trochu zapomínáme a je to škoda – obsahují spoustu minerálů, vlákninu a taky vitamíny skupiny B. A jsou bezlepkové!

Ingredience
  • Suroviny:
  • 1 šálek jahel
  • 1 šálek kulatozrnné rýže, která se dobře rozváří
  • 4-5 šálků mléka (3,5 násobek objemu jahel a rýže)
  • trochu soli
  • syrové máslo, čokoládové zdobení, ovoce na ozdobu

Postup:

  1. Jáhly propláchneme horkou vodou, rýži propláchneme studenou vodou a dáme oboje do kastrolu.
  2. Zalijeme mlékem, přidáme špetku soli, uvedeme do varu a za stálého mírného míchání uvaříme/rozvaříme.
  3. Na talíři omastíme máslem, ozdobíme čokoládou a ovocem podle chuti.

Související