Jahelné noky se slaninou

Ze starého receptáře…

Ingredience
  • 250 g jáhel
  • 250 g hrubé mouky
  • 250 ml mléka
  • 1 vejce
  • 4 lžíce kukuřičného škrobu
  • 200 g anglické slaniny
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • sůl

Postup:

  1. Jáhly propláchneme horkou vodou, vložíme do kastrolu, zalijeme zhruba půl litrem vody, osolíme a vaříme. Uvařené jáhly necháme zcela vystydnout, případně zbylou vodu slijeme.
  2. Do vychladlých jahel přidáme mouku, škrob, vejce, trochu osolíme a vypracujeme těsto.
  3. Do hrnce dáme vodu, osolíme, přivedeme k varu a vhazujeme šišky z těsta – vykrajujeme lžicí, kterou vždy předtím smočíme ve vroucí vodě, těsto se pak tolik nelepí. Vaříme, dokud šišky nevyplavou – zhruba 3-4 minuty, jednu na zkoušku rozkrojíme, je-li už těsto provařené.
  4. Na pánvi rozehřejeme olej, dáme na něj nakrájenou slaninu, rozpečeme a osmažíme na tomto základu nakrájenou cibuli.
  5. Do uvařených ocezených noků vmícháme slaninu s cibulí a rozdělíme na talíře.

Mohlo by vás zajímat