Hovězí ragú
Počítejte s delší dobou na přípravu.
Ingredience
- Suroviny:
- 500 g hovězí kližky
- 1 cibule
- 4 mrkve
- 1 menší cuketa
- 2 lžíce oleje
- 150 ml šlehačky
- sůl, pepř, sušený medvědí česnek
- případně lžička hladké mouky
Postup:
- Maso nakrájíme na stejně velké kousky.
- Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a na tomto základu opečeme ze všech stran maso. Pak osolíme, opepříme, přidáme medvědí česnek, podlijeme a dusíme skoro do měkka.
- Přidáme nakrájené mrkve, podusíme, pak přidáme nakrájenou cuketu, krátce podusíme a v závěru přilijeme šlehačku a necháme přejít var. Obvykle není potřeba zahušťovat, pokud ano, tak ještě před přidáním šlehačky vmícháme lžičku hladké mouky, kterou jsme rozmíchali v troše studené vody a provaříme.
- Podáváme s těstovinami nebo bramborami nebo rýží.
Související
-
Kuřecí ragú
Ragú je jídlo z dušeného masa a první recept na tuto úpravu pochází z Francie, z roku 1642.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka