Houbové škvarečky

Sádlu se rozhodně nevyhneme! 

Suroviny:

žampiony (v sezóně bedly nebo masáky)

sádlo

sůl

kmín

Postup:

  1. Houby očistíme a nakrájíme na kousky – ani moc malé, ani moc velké.
  2. Na pánvi rozehřejeme sádlo (ideálně doma škvařené), vložíme nakrájené houby, osolíme, okmínujeme a za stálého míchání opékáme. Pokud se sádlo vsákne, trochu ho přidáme.
  3. Houbové škvarky necháme na síti okapat z tuku, podáváme s chlebem.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.