Houbové škvarečky
Sádlu se rozhodně nevyhneme!
Suroviny:
žampiony (v sezóně bedly nebo masáky)
sádlo
sůl
kmín
Postup:
- Houby očistíme a nakrájíme na kousky – ani moc malé, ani moc velké.
- Na pánvi rozehřejeme sádlo (ideálně doma škvařené), vložíme nakrájené houby, osolíme, okmínujeme a za stálého míchání opékáme. Pokud se sádlo vsákne, trochu ho přidáme.
- Houbové škvarky necháme na síti okapat z tuku, podáváme s chlebem.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.