Houbový salát
Nejsou-li houby z lesa, použijte hlívu ústřičnou.
Suroviny:
250 g hub
3 vejce
2-3 rajčata
200 g gothajského salámu nebo jiného měkkého salámu
půl cibule
asi 2 lžíce oleje
sůl
pepř
Postup:
- Nakrájené houby podusíme a podle chuti osolíme. Tekutina by měla zmizet.
- Mezitím uvaříme vejce natvrdo a vychladíme je.
- V míse smícháme udušené houby, nakrájená vejce, nakrájená rajčata a nakrájený salám.
- Do směsi vmícháme olej, dosolíme, opepříme. Podáváme s chlebem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka