Houbové knedlíky

Nedělají se běžně, ale stojí za vyzkoušení!

Ingredience
  • 7 rohlíků – den, dva starých
  • 2 cibule
  • 3 vajíčka
  • miska hub
  • 2-3 lžíce sádla
  • mléko a strouhanka podle potřeby
  • sůl, případně zelená petrželka nebo pepř
  • na dokončení – na sádle osmažená cibule

Postup:

  1. Na lžíci sádla zpěníme jednu nakrájenou cibuli, přidáme očištěné a nakrájené houby, mírně podlijeme a dusíme. V závěru podle chuti osolíme, opepříme nebo přidáme sekanou petrželku.
  2. Mezitím nakrájíme rohlíky na malé kousky.
  3. Vychladlé houby vmícháme do nakrájených rohlíků, necháme proležet aspoň třičtvrtě hodiny, aby se hmoty propojily.
  4. Teprve pak buď přidáme trochu mléka, nebo naopak zahustíme strouhankou a propracujeme.
  5. Z hotové směsi vytvarujeme šišky, zabalíme do fólie a dáme do vroucí vody vařit. Až knedlíky vyplavou, jeden na zkoušku rozkrojíme, jestli už je provařený.
  6. Plátky knedlíku na talíři posypeme osmaženou nakrájenou cibulí.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Nenechte si ujít kouzlo staré Číny s Hankou Maciuchovou

Ondřej Kepka, režisér a moderátor

tajny_denik.jpg

Tajný deník čínské císařovny

Koupit

Románové zpracování životního příběh císařovny vdovy Cch'-si, která se jako mladá dívka Jehonala stala konkubínou císaře a díky mimořádné inteligenci, intrikám i krutosti dokázala postupně vystoupat na vrchol a na půlstoletí se stát faktickou vládkyní Číny.