Houbové špecle

Špecle jsou silné vaječné nudle, využívají se často jako příloha.

Ingredience
  • 250 g špeclí
  • miska sušených hub
  • 2-3 lžíce sádla
  • 1 střední cibule
  • 2-3 vejce
  • 2-3 lžíce mléka
  • sůl
  • kmín
  • pepř

Postup:

  1. Sušené houby přes noc namočíme do studené vody.
  2. Druhý den na lžíci sádla zpěníme nakrájenou cibuli, na ni dáme houby i s trochou vody, okmínujeme a dusíme do měkka.
  3. Mezitím dáme do vroucí osolené vody vařit špecle.
  4. Zapékací mísu nebo pekáč poctivě vymažeme sádlem.
  5. Uvařené špecle scedíme, vmícháme do nich udušené houby a dáme do vymazané zapékací mísy.
  6. Zalijeme vejci rozkvedlanými s trochou mléka, pepřem a solí a v předehřáté troubě zapečeme.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.