Houbové špecle
Špecle jsou silné vaječné nudle, využívají se často jako příloha.
Ingredience
- 250 g špeclí
- miska sušených hub
- 2-3 lžíce sádla
- 1 střední cibule
- 2-3 vejce
- 2-3 lžíce mléka
- sůl
- kmín
- pepř
Postup:
- Sušené houby přes noc namočíme do studené vody.
- Druhý den na lžíci sádla zpěníme nakrájenou cibuli, na ni dáme houby i s trochou vody, okmínujeme a dusíme do měkka.
- Mezitím dáme do vroucí osolené vody vařit špecle.
- Zapékací mísu nebo pekáč poctivě vymažeme sádlem.
- Uvařené špecle scedíme, vmícháme do nich udušené houby a dáme do vymazané zapékací mísy.
- Zalijeme vejci rozkvedlanými s trochou mléka, pepřem a solí a v předehřáté troubě zapečeme.
Související
-
Špecle Carbonara
Špecle podle uhlířky – původní recept obsahuje špagety nebo bucatini, ale my přejdeme za špeclemi hranice do jižního Tyrolska.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.