Tyrolské špecle
Špecle koupíte v oddělení těstovin, je to rychlejší, než tvořit je doma.
Ingredience
- špecle pro čtyři
- 150-200 g špeku nebo anglické slaniny
- 150-200 g nivy nebo balkánu (slané sýry)
- naťová cibulka
Postup:
- Špecle dáme vařit do vroucí osolené vody.
- Mezitím nakrájíme špek a rozpečeme ho.
- Na talíři smícháme scezené špecle s rozpečeným špekem a posypeme strouhaným sýrem, zdobíme cibulovou natí.
- Pokud zvolíte anglickou slaninu a bude hodně libová, pak při rozpékání přidejte lžíci oleje.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.