Tyrolské špecle

Špecle koupíte v oddělení těstovin, je to rychlejší, než tvořit je doma.

Ingredience
  • špecle pro čtyři
  • 150-200 g špeku nebo anglické slaniny
  • 150-200 g nivy nebo balkánu (slané sýry)
  • naťová cibulka

Postup:

  1. Špecle dáme vařit do vroucí osolené vody.
  2. Mezitím nakrájíme špek a rozpečeme ho.
  3. Na talíři smícháme scezené špecle s rozpečeným špekem a posypeme strouhaným sýrem, zdobíme cibulovou natí.
  4. Pokud zvolíte anglickou slaninu a bude hodně libová, pak při rozpékání přidejte lžíci oleje.

Související

  • Špecle po bulharsku

    Zajímavý kříženec tyrolské a balkánské kuchyně.

  • Špecle Carbonara

    Špecle podle uhlířky – původní recept obsahuje špagety nebo bucatini, ale my přejdeme za špeclemi hranice do jižního Tyrolska.

  • Špecle s rajčaty a sýrem

    Špecle pocházejí z jihorakouské, jihoněmecké a švýcarské kuchyně, ale znají je i v Maďarsku a neztratí se ani v té české kuchyni…