Tyrolské špecle
Špecle koupíte v oddělení těstovin, je to rychlejší, než tvořit je doma.
Ingredience
- špecle pro čtyři
- 150-200 g špeku nebo anglické slaniny
- 150-200 g nivy nebo balkánu (slané sýry)
- naťová cibulka
Postup:
- Špecle dáme vařit do vroucí osolené vody.
- Mezitím nakrájíme špek a rozpečeme ho.
- Na talíři smícháme scezené špecle s rozpečeným špekem a posypeme strouhaným sýrem, zdobíme cibulovou natí.
- Pokud zvolíte anglickou slaninu a bude hodně libová, pak při rozpékání přidejte lžíci oleje.
Související
-
Špecle Carbonara
Špecle podle uhlířky – původní recept obsahuje špagety nebo bucatini, ale my přejdeme za špeclemi hranice do jižního Tyrolska.
-
Špecle s rajčaty a sýrem
Špecle pocházejí z jihorakouské, jihoněmecké a švýcarské kuchyně, ale znají je i v Maďarsku a neztratí se ani v té české kuchyni…
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka