Tyrolské špecle

Špecle koupíte v oddělení těstovin, je to rychlejší, než tvořit je doma.

Ingredience
  • špecle pro čtyři
  • 150-200 g špeku nebo anglické slaniny
  • 150-200 g nivy nebo balkánu (slané sýry)
  • naťová cibulka

Postup:

  1. Špecle dáme vařit do vroucí osolené vody.
  2. Mezitím nakrájíme špek a rozpečeme ho.
  3. Na talíři smícháme scezené špecle s rozpečeným špekem a posypeme strouhaným sýrem, zdobíme cibulovou natí.
  4. Pokud zvolíte anglickou slaninu a bude hodně libová, pak při rozpékání přidejte lžíci oleje.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.