Tyrolské špecle
Špecle koupíte v oddělení těstovin, je to rychlejší, než tvořit je doma.
Ingredience
- špecle pro čtyři
- 150-200 g špeku nebo anglické slaniny
- 150-200 g nivy nebo balkánu (slané sýry)
- naťová cibulka
Postup:
- Špecle dáme vařit do vroucí osolené vody.
- Mezitím nakrájíme špek a rozpečeme ho.
- Na talíři smícháme scezené špecle s rozpečeným špekem a posypeme strouhaným sýrem, zdobíme cibulovou natí.
- Pokud zvolíte anglickou slaninu a bude hodně libová, pak při rozpékání přidejte lžíci oleje.
Související
-
Špecle Carbonara
Špecle podle uhlířky – původní recept obsahuje špagety nebo bucatini, ale my přejdeme za špeclemi hranice do jižního Tyrolska.
-
Špecle s rajčaty a sýrem
Špecle pocházejí z jihorakouské, jihoněmecké a švýcarské kuchyně, ale znají je i v Maďarsku a neztratí se ani v té české kuchyni…
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Mimozemští roboti, červí díry, kosmické elektrárny... je lepší být ve střehu.
Tomáš Vacek, vedoucí Programu celoplošné stanice


Komplet 3CD Vladana a Prasopes
Co se stane, když se desetiletá holka rozhodne být intergalaktickou strážkyní? Sci-fi seriál o útěku z domova, vzpouře strojů a přátelství s jedním zvláštním kouzelným zvířetem.