Houbové lečo
Když už nevíte, kam s nasbíranými houbami…
Suroviny:
250 g čerstvých hub
250 g rajčat
250 g zelených paprik
1 cibule
3 lžíce oleje nebo másla
sůl
pepř
případně 2 vejce
Postup:
- Očištěné a nakrájené houby podusíme s trochou vody.
- Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené papriky, osmahneme, pak přidáme podušené houby a dusíme společně.
- V závěru přidáme nakrájená rajčata, podle chuti osolíme, opepříme a dodusíme. Kdo rád hutnější pokrm, může k udušené směsi přidat ještě vejce a za stálého míchání je nechat ztuhnout. Podáváme s chlebem nebo vařeným bramborem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.