Houbové karbanátky
Na Šumavě prý letos sbírají houby kosou – no, snad se u nás na severu taky něco najde.
Suroviny:
500 g čerstvých hub
3-4 rohlíky
4 vejce
150 g dobré anglické slaniny
1velká cibule
mletý nebo drcený kmín
sůl
pepř
strouhanka
hladká mouka
1 lžíce mléka
tuk na smažení
Postup:
1. Cibuli oloupeme, rozkrojíme na půl a dáme uvařit do osolené vody.
2. Do trochu zchladlého cibulového vývaru dáme překrojené rohlíky a necháme je trochu nasáknout.
3. Nakrájenou slaninu rozpečeme, dáme na ni očištěné nakrájené houby, přidáme kmín a pepř. Pak přidáme nakrájenou vařenou cibuli, vymačkané a nakrájené rohlíky, 3 vajíčka a promícháme. Pokud vyjde směs řidší, dohustíme strouhankou.
4. Tvoříme karbanátky, obalíme je jako řízek (hladká mouka, rozkvedlané vejce se lžicí mléka, strouhanka) a v rozehřátém tuku po obou stranách smažíme. Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.