Hlíva na víně
Suroviny: 250g hlívy, 120g cibule, 50g tuku, 120g mrkve, 50g petržele, 50g celeru, mouka, bílé víno, pepř, sůl.
Postup: Cibuli zpěňte na tuku, přidejte kousky nakrájené hlívy, posolte, popepřete a trochu poduste. Přidejte na kousky nakrájenou zeleninu, duste do měkka. Až bude veškerá šťáva vydušená na tuk, přidejte mouku, víno a dochuťte cukrem. Podávejte s rohlíkem nebo s knedlíkem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.