Haše z bramborové kaše

Rýmuje se to i chuťově...Suroviny a postup:Uvaříme půl kg oloupaných brambor, scedíme a rozšleháme se lžičkou másla a 1 deci sladké smetany. Půl housky nebo rohlíku nakrájíme, smočíme v mléce a rozmělníme. Umeleme 150 g vařeného hovězího masa (nebo zbytku masa pečeného) a 50 g slaniny a do masové směsi dále přidáme namočenou housku, nakrájenou cibuli, 1 vajíčko a sekanou petrželku, osolíme, opepříme. Do vymazaného pekáčku dáme polovinu bramborové kaše, na ni masovou směs a zakryjeme druhou polovinou kaše, na povrch dáme pár plátečků másla a ve vyhřáté troubě asi čtvrt hodiny zapékáme.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.