Grilované vejce v pomeranči s hermelínem
Suroviny: 2 vejce, pomeranč, hermelín, jarní cibulka, česnek, máslo, koření.
Postup: Rozkrojíme pomeranč, vydlabeme vnitřek. Do každé půlky rozklepneme 1 vejce, opepříme, osolíme a dáme grilovat. Hermelín vyndáme ze staniolu, do kterého dáme jednu polévkovou lžíci nadrobno nakrájené dužiny z pomeranče. Na to položíme hermelín, na kousky nakrájenou jarní cibulku, prolisovaný česnek, posypeme červenou paprikou, přidáme kousek másla, osolíme, opepříme a celé to zase zabalíme. Grilujeme 20 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.