Grilované vejce v pomeranči s hermelínem
Suroviny: 2 vejce, pomeranč, hermelín, jarní cibulka, česnek, máslo, koření.
Postup: Rozkrojíme pomeranč, vydlabeme vnitřek. Do každé půlky rozklepneme 1 vejce, opepříme, osolíme a dáme grilovat. Hermelín vyndáme ze staniolu, do kterého dáme jednu polévkovou lžíci nadrobno nakrájené dužiny z pomeranče. Na to položíme hermelín, na kousky nakrájenou jarní cibulku, prolisovaný česnek, posypeme červenou paprikou, přidáme kousek másla, osolíme, opepříme a celé to zase zabalíme. Grilujeme 20 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.