Grilované kuře Lyonské
1 kuře, 2 cibule, 4 plátky šunky, 4 dkg másla a bujón.Pokrájenou cibulku osmažíme na másle do růžova . Kuře povaříme ve vývaru z bujonu, vyjmeme ho dříve než bude úplně měkké. Dáme ho na gril, navrch osmaženou cibulku a současně i s plátky šunky budeme grilovat. Jako přílohu podáváme Lyonské brambory ( vařené brambory, pokrájené na plátky a opečené s nasekanou cibulkou na másle).
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.