Griessšmorn
Hrnek hrubé krupice, hrnek mléka, sůl, 2 kostky cukru, 1 vejce, máslo, cukr moučka, jablka a skořice.V míse smícháme krupici, mléko, trochu soli, 2 kostky cukru a vejce. Za občasného promíchání necháme pár hodin odležet. V kastrolu rozpustíme asi osminku másla, přidáme směs z mísy a za stálého míchání smažíme až se nám utvoří takové růžové kousky neboli griessšmorn. K těmto kouskům podáváme jablečnou kaši, kterou si připravíme následovně: Rozpůlíme jablka s jádřincem i se slupkou a ve vodě je uvaříme. Potom je propasírujeme přes větší cedník, osladíme, podle potřeby si zředíme vodou, ve které jsme jablka vařili a nakonec posypeme skořicí.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.