Flíčky se zelím podle Boženy Tompichové
Příjemně zasytí i početnou skupinu jedlíků!
Suroviny:
2 kg čerstvého zelí
1 šálek nevařených flíčků
4 střední cibule
200 g slaniny
pepř
sůl
moučkový cukr
ocet
kmín
Postup:
- Zelí očistíme, nakrájíme na nudličky, osolíme, okmínujeme a v troše vody dusíme do měkka. Tekutina by se měla zcela vydusit.
- Mezitím nakrájíme na kostičky slaninu a rozpečeme ji do růžova, pak přidáme nakrájenou cibuli a zpěníme.
- Cibuli se slaninou vmícháme do udušeného zelí a ještě chvíli dusíme, přitom dochutíme trochou cukru (asi 4 lžíce) a octa.
- Do hotového zelí vmícháme uvařené flíčky, opepříme, promícháme a necháme proležet. Zelí by mělo být vždycky víc, než flíčků. Ještě chutnější je pokrm druhý den.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.