Fazolový guláš

Suroviny: 250 gramů fazolí, 2 lžíce tuku, 1 velká cibule, hladká mouka, uzený bůček nebo kus klobásy, 1 balení rajského protlaku, česnek, mletá paprika – sladká, sůl.

Postup: Večer namočíme asi čtvrt kg fazolí do studené vody. Druhý den na dvou lžících tuku zpěníme nakrájenou velkou cibuli, zaprášíme lžící hladké mouky a uděláme zásmažku, do které ještě v závěru přisypeme mletou sladkou papriku, stačí lžička na obarvení. Namočené fazole dáme vařit, přidáme kousek nakrájeného uzeného bůčku nebo na kolečka nakrájenou klobásu podle chuti a uvaříme společně doměkka. Pak zahustíme zásmažkou, povaříme, vmícháme 3 lžíce rajského protlaku, krátce povaříme, podle chuti dosolíme a okořeníme utřeným česnekem.

DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!