Farmářské fazole s houbami
Dobrý kříženec Mexika a českých hub.
Suroviny:
2 hrnky vařených fazolí
100 g farmářského boku nebo paprikového boku
1 cibule
3 stroužky česneku
1-2 hrsti sušených hub nebo 1 malá konzervička žampionů
2 lžíce rajského protlaku
sůl
pepř
olej
Postup:
- Přes noc nebo od rána namočíme zvlášť fazole a sušené houby do studené vody.
- Fazole uvaříme, nesolíme.
- Houby podusíme s polovinou nakrájené cibule na troše oleje.
- Nakrájíme farmářský bok na kostičky, rozpečeme, přidáme polovinu nakrájené cibule a na plátky nakrájený česnek, zasmahneme.
- Přidáme rajský protlak, podušené houby, uvařené fazole, podle chuti dosolíme a krátce společně podusíme.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.