Dýňové zelí
Suroviny: 3kg dýně, sůl, kopr, kmín, 1 velká cibule, sádlo, ocet, smetana a 4 lžíce hladké mouky.
Postup: Dýni očistíme, nahrubo nastrouháme a namočíme ji přes noc do vody. Druhý den cibuli nakrájíme na kostičky a na sádle ji osmažíme. Z dýně vymačkáme vodu a pro troškách přidáváme k cibulce a restujeme. Přidáme sůl, kmín, kopr, zalijeme trochou vody a zvolna dusíme asi 45 minut. Zahustíme moukou rozdělanou ve vodě. Nakonec dochutíme octem a smetanou.
DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.