Dýňové a batátové hranolky
Hokaido i batáty koupíte i v zimě.
Ingredience
- 1 malý batát
- čtvrt hokaida
- olivový olej
- 200 g tučné kysané smetany
- sůl
- česnek, hrubozrnná hořčice, mletá paprika a kousek červené papriky
Postup:
- Batát oloupeme a nakrájíme na hranolky, hokaido loupat nemusíme a také nakrájíme na půlměsíčky o stejném průměru jako batátové hranolky.
- Nakrájené kousky dáme na plech s pečicím papírem, pokapeme olejem, osolíme a dáme do trouby upéci.
- Mezitím si kysanou smetanu osolíme a rozdělíme na tři díly. Jeden ochutíme utřeným česnekem, druhý hrubozrnnou hořčicí a do třetího dílu vmícháme mletou papriku a nadrobno nakrájenou červenou papriku – stačí kousek.
- Dipy dáme buď rovnou na talíř, nebo podáváme v mističkách.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka