Donuty s tvarohem a jahodami

Ještě jste nevyzkoušeli formu na donuty?

Ingredience
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 8 lžic oleje
  • 7 lžic cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • rovná lžička kypřicího prášku
  • 1 hrnek vlažné vody
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • olej do formy
  • měkký tvaroh, cukr, jahody

Postup:

1. Silikonovou formu na donuty lehce vymažeme olejem a zapneme troubu na střední výkon.
2. Smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr a kypřicí prášek.
3. Smícháme vodu s olejem a citronovou šťávou a vlijeme do moučné směsi, promícháme.
4. Těsto naléváme do formy ne úplně po okraj, pečeme asi 10 minut.
5. Mezitím vmícháme do tvarohu nakrájené jahody a podle chuti osladíme. Pár jahod necháme vcelku na ozdobu.
6. Hotové donuty necháme trochu zchladnout, otvory naplníme tvarohovým krémem a ozdobíme jahodami.

autor: Redakce ČRo Sever

Související

  • Vařený rychlý dort

    Můžete využít i méně kvalitní jablka.

  • Lehký pudinkový moučník

    I pro bezlepkovou dietu... Suroviny a postup:4 celá vejce a 20 dkg cukru ušleháme do pěny, přidáme 4 sáčky vanilkového pudinku a půl prášku do pečiva a lehce promíc...

  • Žloutkový moučník

    Sladká tečka na závěr holandského týdne...Suroviny a postup:Ušleháme 5 žloutků se 150 g cukru a ochutíme strouhanou citronovou kůrou. Plátky veky nebo půlky plátků ...

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.